Строителният предприемач Методи Бачев е починал, съобщи 24 часа. Припомняме, че през 2016

...
Строителният предприемач Методи Бачев е починал, съобщи 24 часа. Припомняме, че през 2016
Коментари Харесай

Починалият Методи Бачев бил замесен в много скандали - единият с Бойко Борисов

Строителният предприемач  Методи Бачев  е умрял, заяви " 24 часа ". 

Припомняме, че през 2016 година Методи Бачев, началник на строителната компания " Агромах ", избрана от някогашния краткотраен ръководител на Съюз на демократичните сили Борис Марков за фирма-касичка, си позволи  обществено да унижи премиера  Бойко Борисов. На празненство на площада в симитлийското село Черниче той кани на сцената артиста от " Шоуто на Слави " Краси Радков, обявявайки, че " кметът на Симитли Апостол Апостолов е е*ал премиера Бойко Борисов ".

В началото на 2020 година Методи Бачев упрекна кмета на Симитли в опит за ликвидиране.

" Това не беше посегателство, то си е напряко опит за ликвидиране, бутилката за шампанско не е елементарна бутилка, по-тежка е от другите. След хвърлянето на бутилката той (кметът Апостол Апостолов) се качи по стълбите, удари ме първо мен и сподели: " Ти си мъртъв, ще те убия. " Това разгласи пред bTV предприемачът и притежател на заведение Методи Бачев по повод масовия пердах в Симитли точно на Нова година.

В багра участваха както кметът Апостол Апостолов, по този начин и синът му - депутатът от ГЕРБ и футболен арбитър Стефан Апостолов.

На фрагменти от камерите в центъра на Симитли се виждат разменените юмруци, има паднали хора и други, които се пробват да разтърват биещите се.

Версията на Бачев е следната: " След 12 ч. - след речта на президента, гостите на заведението излязоха на терасата да гледат новогодишната заря, проведена от кметството. В един миг се появи кметът доста пийнал, с бутилка шампанско в ръка. Аз с моя наследник и негово приятелче, и двамата са на 14 година, бяхме застанали на ръба на терасата и хвърляхме пиратки, обикновено е, Нова година е. Той имаше бутилка шампанско в ръката, първо изля течността против нас и по-късно с неповторима завист я хвърли против мен и против децата. Само с помощта на голям шанс някой не пострада съществено. "

По думите му причина за експанзията на градоначалника може да е фактът, че на хорото на площада имало десетина души, а пред заведението - стотина души и очевидно това е подразнило кмета.

На въпрос има ли спор с Апостолов, Бачев отговори: " Ние живеем на 150-200 м един от различен, през годините са се случвали доста неща сред нас. Преди 3-4 години направих едно не доста лицеприятно изказване (бел. ред. - по адрес на премиера Бойко Борисов и на кмета на Симитли), може би оттова се наслагва с струпване. По принцип аз нямам никакви връзки с този човек последните 3 години. "

Бачев твърди още, че е бил удрян и от сина на кмета - депутата Стефан Апостолов, който дошъл малко след градоначалника пред заведението.

Апостол Апостолов изложи през вчерашния ден своята версия за всеобщия пердах: " Хвърляха пиратки по хората, изместиха хорото от площада. Аз потеглих към тях да ги поздравя с бутилка шампанско. Тръгнах да ги поздравя, те почнаха да хвърлят пиратки по мен, качих се горе на терасата, споделих какво вършиме - нелепости и по този начин нататък, отнесох два-три шамара ", твърди кметът.

Методи Бачев, началник на строителната компания " Агромах ", избрана от някогашния краткотраен ръководител на СДС Борис Марков за фирма-касичка, си разреши обществено да унижи премиера Бойко Борисов.

Припомняме, че в последния скандал към фирмата според прокуратурата чез кухи компании строителната група " Агромах " е ощетила бюджета с 14 млн. лева Според държавното обвиняване са употребени буферни сдружения и подправени документи. Според представител на благоевградската компания " обвиняванията на прокуратурата са незащитени и недоказани ".

Actualno.com показа и различен случай на база изказванията на някогашния краткотраен ръководител на Съюз на демократичните сили Борис Марков.  Накрaтко казусът е следният  – съгласно Марков, „ Агромах ” основава преднамерено друга компания с сходно име – „ Агромах Холидей ”, която сега е в процедура по разпродажба. „ Агромах Холидей ” обаче е била употребена, с цел да се вземат малко над 3,8 млн. лв., платени по социална поръчка за строителни действия по отсечката  Кърджали – Подкова. Фирмата е получила парите, откакто първият адресат и страна по контракта за градежа – „ Инфраструктурна компания ”, е взела участие в цесия и е трансферирала вземането си от АПИ на компания „ Индустриални вложения ”. „ Индустриални вложения ” на собствен ред трансферира вземането на „ Агромах Холидей ”, чийто притежател е „ Агромах ”. Така  заплащането минава през три компании, а „ Агромах Холидей ” не го регистрира във финансовия си доклад и след към месец компанията ще бъде ликвидирана, а следите от парите ще изчезнат , твърди Борис Марков. Той дефинира цялата скица и „ Агромах ” като случай на фирма-касичка.

 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР